Zdravje možganov

Čas branja: < 1 minute

Pravijo, da starega psa ne morete naučiti novih trikov, toda ko pride do možganov, so znanstveniki odkrili, da ta stara poslovica preprosto ni resnična. Človeški možgani imajo presenetljivo sposobnost prilagajanja in spreminjanja - celo v starost. Ta sposobnost je znana kot nevroplastičnost. Z ustrezno stimulacijo lahko vaši možgani oblikujejo nove nevronske poti, spremenijo obstoječe povezave in se prilagajajo in reagirajo na vedno spreminjajoče se načine.

Neverjetno sposobnost možganov, da se preoblikujejo, je resnična, ko gre za učenje in spomin. Lahko izkoristite naravno moč nevroplastičnosti, da povečate vaše kognitivne sposobnosti, izboljšate sposobnost učenja novih informacij in izboljšate svoj spomin.

[1]

Zdravljenje vašega telesa lahko izboljša vašo sposobnost za obdelavo in priklic informacij. Fizična vadba poveča kisik v možgane in zmanjša tveganje za motnje, ki vodijo do izgube spomina, kot so sladkorna bolezen in bolezni srca in ožilja. Vaja lahko tudi poveča učinke koristnih možganskih kemikalij in zaščiti možganske celice.

Opombe in reference

  1. Tako kot športnik zanaša na spanje in prehransko dopolnjeno prehrano, da opravi svoje najboljše, vaša sposobnost za spomin narašča, ko gojite možgane z dobro prehrano in drugimi zdravimi navadami.[]

Pustite odgovor

Glavni meni

Nastavitve

  • Valuta
  • Jezik
  • Država dostave
Glavni meni

Mednarodna spletna mesta