Vitamin C

Čas branja: < 1 minute

Kot eden najbolj znanih in priznanih vitaminov je vitamin C vsestransko hranilo, ki ima več kot pričakovane koristi za zdravje. Vitamin C deluje po vsem telesu, saj povečuje imunost, pomaga pri skrajšanju obdobij bolezni, zmanjšuje simptome prehladov in pospešuje celjenje ran.

Vitamin C podpira tudi rast kosti, vzdrževanje zdravih zob in vezi, pomaga pri absorpciji železo in proizvodnjo nekaterih nevrotransmiterjev in hormonov nadledvične žleze.

Vitamin C je v vodi topen vitamin, kar pomeni, da se v telesu shranjuje le določen čas, preden se izloči kot urin. Vendar pa v tem stanju vitamin C deluje kot antioksidant za boj proti poškodbam, ki jih povzročajo prosti radikali, zlasti na tistih območjih, ki so večinoma v vodi; kot je notranjost celic.

Čeprav ga telo ne proizvaja, je zdrava prehrana odličen vir vitamina C, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave. Koliko se določi, kako je hrana pripravljena, ker se vitamin C lahko zmanjša v predelani hrani in kuhanju. Ohranjanje dobre ravni vitamina C dolgoročno je v številnih študijah pokazalo, koliko vitamina C lahko deluje pri preprečevanju raka, bolezni srca, katarakte in zmanjšanju simptomov astme.

Pustite odgovor

Glavni meni

Nastavitve

  • Valuta
  • Jezik
  • Država dostave
  • Cene
    Prikažite cene z vključeno pošiljko ali brez, da nas boste lažje primerjali z drugimi svetovnimi spletnimi mesti in tržnicami. Preberite več o našem stran s cenami.
Glavni meni

Mednarodna spletna mesta