Biotin

Čas branja: < 1 minute

Biotin je vitamin (Vitamin H), ki je del zdravila Vitamin B zapleten in je bistven za razgradnjo maščob in ohranjanje presnovnih funkcij. Biotin ima koristno vlogo v telesu, saj deluje na ohranjanje zdrave kože, krepi nohte in lase, proizvaja encime za razgradnjo maščob oz. ogljikovi hidrati in beljakovine v hrani, da jih telo lahko izkoristi. Biotin lahko koristi tudi pri sladkorni bolezni, saj deluje pri ohranjanju zdravih ravni krvnega sladkorja.

Čeprav je pomanjkanje biotina redko, saj ga vsebuje veliko virov hrane, vključno z jetri, arašidi, jajčnimi rumenjaki gobe, banane in grenivke, če naštejemo samo nekatere, vam lahko zdravnik priporoči dodatek, če ste imeli dolgoročne antibiotike ali kažejo znake pomanjkanja, ki vključujejo izgubo las, vnetje jezika, izgubo apetita in šibkost ali utrujenost .

Biotin je tudi v vodi topen vitamin, kar pomeni, da ga lahko shranjujete v telesu le nekaj časa, preden se izloči v urinu. Zato lahko dodatek biotina samostojno ali v kombinaciji z multivitamini poveča in ohrani dobro raven tega vitalnega vitamina v telesu.

Pustite odgovor

Glavni meni

Nastavitve

  • Valuta
  • Jezik
  • Država dostave
  • Cene
    Prikažite cene z vključeno pošiljko ali brez, da nas boste lažje primerjali z drugimi svetovnimi spletnimi mesti in tržnicami. Preberite več o našem stran s cenami.
Glavni meni

Mednarodna spletna mesta