Vitamin B

Čas branja: < 1 minute

Vitamini B, znani tudi kot kompleks vitamina B, so skupina vitaminov, ki igrajo vlogo pri aktivnostih različnih encimov v telesu. Vsak od vitaminov B ima individualne lastnosti in koristi za zdravje, vendar se pogosto pojavljajo v istih virih hrane. Primeri nekaterih vlog, ki jih ima skupina B vitaminov, vključujejo:

Vitamin B1 (tiamin) pretvarja ogljikovi hidrati v naših živilih uporabno energijo in podpira delovanje srca.
Vitamin B2 (riboflavina) proizvaja ščitnični hormon za pospešitev presnove.
Vitamin B3 (niacin) pomaga nadzorovati krvni sladkor, ohranja zdravo kožo in podpira delovanje živčnega sistema.
Vitamin B5 (pantotenska kislina) proizvaja spolne hormone in podpira rast in razvoj.
Vitamin B6 (piridoksin) podpira nastajanje rdečih krvnih celic in protiteles.
Vitamin B7 (biotina) pomaga zagotoviti odstranitev odpadnih beljakovinskih izdelkov.
Vitamin B9 (folna kislina) podpira rast in razvoj, zlasti med fetalnim razvojem.
Vitamin B12 (kobalamini) proizvaja genetski (DNA & RNA) material v celicah, kot tudi proizvodnjo rdečih krvnih celic v kostnem mozgu.

Zdravstvene koristi zagotavljanja dobrega ravnovesja vitaminov B so številne, med drugim tudi; zmanjšanje tveganja za bolezni srca, ohranjanje zdrave kože, izboljšanje nadzora nad krvnim sladkorjem, zaščita pred prirojenimi okvarami, zmanjšanje simptomov depresija, zaščito oči, povečanje energije in podpiranje živčnega sistema.

Ohranjanje zdrave prehrane je eden od načinov za zagotovitev uravnoteženega vnosa vitaminov B, vključno z živili, kot so meso, ribe, perutnina, jetra, obogatena žita, sadje in zelenjava, avokado gobe in jogurti. Za nadaljnje podpiranje telesa pa je dodatek, ki vsebuje enega ali več vitaminov B, kot je vitamin B, odličen način za podporo zdravega telesa.

Pustite odgovor

Glavni meni

Nastavitve

  • Valuta
  • Jezik
  • Država dostave
  • Cene
    Prikažite cene z vključeno pošiljko ali brez, da nas boste lažje primerjali z drugimi svetovnimi spletnimi mesti in tržnicami. Preberite več o našem stran s cenami.
Glavni meni

Mednarodna spletna mesta