21 najboljših dodatkov in vitaminov za moško zdravje

Čas branja: 12 minut
21 najboljših dodatkov in vitaminov za moško zdravje

Od prehranjevalne vadbe do podpor za prostato in splošnega počutja lahko dodatki k zdravju moških pomagajo (ali moškega v vašem življenju) ohraniti v vrhunskem stanju. Naši strokovnjaki so zožili teh 21 vrhunskih moških pri dopolnilih za zdravje moških za spolno zdravje in libido, vadbo in podporo pri sklepih, srce in zdravje možganov, prostato in zdravje sečil ter naš izbor najboljšega multivitamina za moške.

Nekateri od njih se morda slišijo znano, vendar morda ne poznate znanosti, zakaj so tako dobri za moške. Poleg tega smo vključili nekaj, ki so vam verjetno dodali bodisi koristi bodisi formulacije. Torej, začnimo!

In ne pozabite, da kadarkoli izberete dodatek, pazite na kakovostne, znanstveno podprte sestavine, dobre proizvodne tesnilke in preglednost označevanja. Izveste lahko več o tem, kaj iskati Kako izbrati kakovostne dodatke.

5 dodatkov za moško spolno zdravje in libido

Spolno zdravje ima veliko vlogo pri vašem počutju, med njimi je tudi veliko dejavnikov stres, starost, raven hormonov in še več.[1] Ker je spolno zdravje pomembno za naše splošno počutje, ne preseneča, da nas bombardirajo z oglasi za tablete, ki povečujejo libido, in s tako imenovanimi čudežnimi dodatki za spolno zdravje, ki na etiketah izdelkov ne razkrijejo svojih formul. Veliko bolje je, da se držite časovno preizkušenih možnosti, kot so dodatki spodaj, tako da natančno veste, kaj dajete v svoje telo in zakaj.

# 1 Maka dodatki za moške

Maka nadomestki izvirajo iz korenin drevesa Maca, ki je doma v gorah Andov v Peruju.[2] Korenine make že tisočletja uporabljajo domačini tako kot zdravilni tonik kot hranljiva koreninska zelenjava.[2] To rastlinsko dopolnilo se pogosto uporablja za izboljšanje libida, uporablja pa se tudi za pomoč pri energiji, vzdržljivosti, atletskih zmogljivostih, spominu in za izboljšanje imunskega sistema, ki deluje na antioksidante.[2] Ni tako slabo, kajne? Poskusite njegove poživljajoče učinke sami Swanson Passion Maca.

# 2 Ashwagandha za spolno zdravje in adapptogen za stres

Ashwagandha je „adaptogeno zelišče“, ki telesu pomaga pri vsakodnevnih stresnikih, in se uporablja kot zdravilni tonik za številne koristi, vključno s spolnim zdravjem.[3] To rastlinsko dopolnilo je narejeno iz korenin in jagodičja Ashwagandha rastlina, ki izvira iz Indije in ima zgodovino v ajurvedskih praksah.[3] Od našega stres ravni igrajo veliko vlogo pri libidu in lahko porušijo raven hormona, Ashwagandhasposobnost pomaga umiriti um in zmanjšati stres tesnoba je lahko v veliko pomoč pri ponovni povezavi s partnerjem po stresnem dnevu.[4] Nekatere študije so tudi povezane Ashwagandha za izboljšanje reproduktivnega zdravja moških.[3] Poskusite Swanson Premium Ashwagandha.

# 3 Yohimbe za spolni pretok krvi

Zeliščarji uporabljajo Yohimbe, zimzeleno drevo, domače iz Afrike, za spodbujanje spolnega vznemirjenja, ker kemikalija v rastlini lahko poveča pretok krvi in živčne impulze, kar spodbudi vzburjenje.[5] Yohimbe dopolnila so narejena iz lubja drevesa in to zelišče boste pogosto našli v kombinaciji z drugimi v kombiniranih formulah za spolno zdravje, pa tudi v lubju Yohimbe Dodatki.

# 4 Fenugreek za podporo testosteronu

Nadomestki iz smreke so narejeni iz semen zelišča smreke, ki je podobna deteljici in je domač v sredozemski regiji.[6] Listi prašičev se v Indiji jedo kot zelenjava, njegova semena pa se uporabljajo kot zdravilni tonik za številne koristi.[6] Moški si lahko smreka pomaga pri različnih spolnih težavah, vključno s podporo testosterona in reproduktivno zdravje.[6],[7] Poskusite Swanson Ultra Testofen Fenugreek Extract, edinstveno koncentrirana formula, ki temelji na raziskavah svetovnega prehranskega voditelja.

# 5 Bor za spolno zdravje in zunaj njega

Bor je mineral v sledovih, ki igra pomembno vlogo pri presnovi, raziskovalci pa trdijo, da je eden najpomembnejših učinkov na zdravje ljudi njegova vloga pri proizvodnji in presnovi spolnih hormonov, vključno s testosteronom.[8] Blagodejno vpliva na to, kako vaše telo uporablja testosteron in vitamin Din ima tudi vlogo pri absorpciji in uporabi kalcija in magnesium .[8] Študije so pokazale povečanje spolnih hormonov tako pri moških kot pri ženskah po dodatku bora.[8] Poskusite Swanson Premium trojni borov kompleks.

5 vadbena prehrana in skupni dodatki za moške

Ne glede na to, ali nameravate okrepiti naslednjo vadbo ali podpirate zdravo mišično okrevanje, sklepe ali splošno energijo, obstaja veliko možnosti za to kategorijo. Za moško športno prehrano in skupne dodatke smo izbrali 5 naših najljubših.

# 6 MSM za zdravje mišic, obnavljanje vadb, sklepov in še več

Raziskave kažejo, da metilsulfonilmetan (MSM) lahko pomaga podpirati mišice med vadbo in pomaga v boju proti oksidaciji stres zaradi vadbe, ki vam bo pomagala hitreje okrevati.[9] Uporablja se tudi za podporo skupnemu zdravju, spodbujanje prožnosti in ohranjanje kolagena. Izvedenih je bilo veliko raziskav o koristih MSM za sklepe s pozitivnimi rezultati.[10],[11] Vendar je MSM prehransko dopolnilo in ne zdravilo za kronične težave v sklepih, povezane z boleznimi, ki prizadenejo sklepe. Kot bonus lahko MSM krepi tudi zdravje las, saj podpira kolagen in keratin, oba pa sta potrebna za močne, zdrave lase.[10] Swanson Premium MSM prašek je odličen, ker ga lahko zmešate v steklenici z vodo pred ali po treningu.

# 7 Glukozamin sulfatni dodatki za moške

Glukozamin je snov, ki jo naravno najdemo v sinovialni tekočini, ki maže sklepe, in v hrustančnih tkivih, ki povezujejo sklepe, deluje kot naravni blažilnik, ki pomaga zaščititi vaše telo pred vsakodnevnimi stresi gibanja in vadbe, kot so hoja, tek in plezanje po stopnicah.[12] Je drugo najbolj priljubljeno dopolnilo v Združenih državah Amerike (po ribjem olju), številne raziskave pa so raziskale potencialne koristi glukozamin sulfata za sklepe.[13] Glukozamin je lahko še posebej koristen za prožnost kolenskih sklepov pri moških.[12]

Dodatki glukozamin sulfata izvirajo iz školjk, torej če imate školjke alergija izberite veganski dodatek glukozamina. Če nimaš školjk alergije, poskusite Swanson Premium Mega glukozamin.

# 8 Kreatinski dodatki za izvajanje vadbe

Kreatin je priljubljen dodatek med fitnes navdušenci in profesionalnimi športniki za povečanje zmogljivosti pri vadbi. Kako deluje kreatin? Raziskovalci verjamejo, da so prednosti kreatina povezane z njegovo sposobnostjo, da pomaga mišicam shraniti fosfokreatin in zagotoviti dodatno energijo za mišice, kar lahko poveča zmogljivost med krajšimi, intenzivnimi krepitvami moči.[14] Bi radi delali kot profesionalec? Poskusite noter Swanson Ultra 100% čisti kreatin MagnaPower, napredna formula, ki ohranja kreatin aktiven v telesu za največjo učinkovitost.

# 9 L-karnitin za energijo, vadbo in obnovo

Karnitin je aminokislinski derivat, ki telesu pomaga pretvoriti maščobo v energijo in lahko zmanjša raven maščob v mišicah.[15] Pojavlja se v dveh oblikah, D in L, ki sta si po zgradbi podobni, v telesu pa deluje le L-karnitin.[15] Razen tega, da pomagajo pri izgorevanju maščob za energijo, raziskave kažejo, da lahko dodatki L-karnitina prinesejo koristi med treningom, tekmovanjem in okrevanjem po napornih vadbah.[16]

Za razliko od kreatina, ki bolj pomaga pri krajših vadbah za krepitev moči, se zdi, da L-karnitin prinaša koristi med kardio aktivnostmi, raziskave pa kažejo, da se med športniki, ki dopolnjujejo L-karnitin, znatno povečajo hitrosti teka in zmanjšajo odzivi srčnega utripa na vadbo.[17] Poskusite Swanson Premium L-karnitin za pospeševanje razvoja vitke mišice, izgube maščobe in okrevanja pri vadbi.

# 10 Beljakovine za močne mišice in dolgotrajno energijo

Beljakovine so gradnik kosti, mišic, hrustanca, kože in krvi.[18] Naša telesa ga potrebujejo za obnovo tkiv, izdelavo hormonov in še veliko več. In beljakovin ne skladiščimo tako kot maščobe, kar pomeni, da moramo poskrbeti, da jih bomo s svojo dieto dobili dovolj.[18]

Vsi potrebujejo beljakovine, vendar študije kažejo, da bi dopolnjevanje z beljakovinami lahko koristilo predvsem ljudem, ki želijo z vadbo zgraditi več mišic in moči, saj beljakovina podpira mišično moč in maso ter okrevanje po vadbi.[19],[20] Morda vam bo pomagalo tudi pri ohranjanju vitkih mišic med dieto za izgubo maščobe.[20] Odločite se za vegansko beljakovinsko opcijo s Swanson Organic 100% certificiran organski prah graha.

5 dodatkov za zdravje moških srca in možganov

Veliko istih hranil, ki podpirajo zdravje srca in ožilja, je tudi super kognitivno podpora in druga področja zdravja. Naslednji dodatki zagotavljajo večplastno podporo za zdravje moških.

# 11 CoQ10 za zdravje in energijo srca

Koencim Q10 (CoQ10) je antioksidantna spojina, ki jo vsaka celica v telesu uporablja kot vir naravne energije za rast in ohranjanje zdravega.[21]CoQ10 se uporablja za spodbujanje zdravja srca in zdravega krvnega tlaka v običajnih mejah ter kot pomoč na drugih področjih kardiološkega zdravja in okrevanja.[21] Ker je CoQ10 vključen v proizvodnjo celične energije, lahko pomaga tudi pri telesni zmogljivosti in olajša učinke, povezane z jemanjem določenih receptov, vključno s statini, vendar se posvetujte s svojim zdravnikom, če uporabljate katerokoli zdravilo na recept, da se prepričate, da je CoQ10 pravi zate.[22] Oglejte si našo linijo CoQ10 dodatki.

# 12 Ribje olje ali Krill olje za srce in možgane

Ribje olje je najbolj priljubljeno dopolnilo v Združenih državah Amerike in to ni presenetljivo glede na številne prednosti esencialnih maščobnih kislin omega-3 za naše zdravje.[13] Omega-3 maščobne kisline v ribjem olju so eikozapentaenska kislina (EPA) in dokozaheksaenojska kislina (DHA) in so pomembne za podporo srčno-žilnega zdravja, kognitivno delovanje, zdravje sklepov in še več.[23]

Ta hranila so na voljo tudi iz drugih virov, vključno s kril oljem, ki je vir omega-3, ki ga telo lažje absorbira, in naše večkrat nagrajeno rastlinsko dopolnilo omega-3, ki se je leta 2018 imenoval Omega-3 izdelek leta NutraIngredients ZDA.[24]

Preberite več o razlikah med ribami in poskusite Swanson EFAs visok koncentrat omega-3.

# 13 Kurkuma ali kurkumin za kognitivno podporo

Ko gre za pridobitev zeliščne podpore, je kurkuma sijoča zvezda za zdravje. Kurkuma se že tisoč let uporablja kot kulinarična začimba in tonik na številnih področjih zdravja.[25] Kurkumin, snov kurkume, je eden izmed največjih naravnih antioksidantov, nedavne raziskave pa so pokazale, da lahko visoko koncentrirano dopolnjevanje kurkumina pozitivno vpliva na kognitivno zdravje - podpira spomin, pozornost in razpoloženje pri zdravih odraslih.[26]

# 14 Dopolnila bučnega olja za moške

Bučno olje je dodatek, ki je edinstveno primeren za zrele moške. Poleg srčno-žilnih oz. kognitivno in skupna podporna prehrana, ki jo zagotavljajo esencialne maščobne kisline v bučnem olju, študije povezujejo tudi bučno olje z zdravjem prostate in sečil ter zdravo rast las pri moških.[27] To je klet, poln prehrane in jasen zmagovalec za promocijo zdravja moških. Bučno olje Swanson Premium je visoko razpoložljiva in odlična možnost za vsakodnevno prehrano.

# 15 Folna kislina za moške

Večina ljudi samo pomisli folna kislina kot prenatalni dodatek za ženske, vendar jih moški potrebujejo folna kislina tudi. Naša telesa uporabljajo folna kislina pomagajo pri razgradnji in uporabi beljakovin, pa tudi za razgradnjo lipidov in podporo zdravi ravni homocisteina, ki igra vlogo pri zdravju srca.[28] Nove raziskave so nekatere strokovnjake pripeljale do dvoma folna kislina kot prehranski kameleon; študije kažejo na zdravo raven folna kislina lahko igrajo ključno vlogo pri ohranjanju kognicije in spomina s staranjem, spodbujanju zdravja srca in še več. [Folna kislina. Časopis za moške. (Dostopljeno 14. 6. 2018)]],[29]

V idealnem primeru folna kislina je treba dobiti z uživanjem veliko zdravih, polnih virov hrane folna kislina kot listnato zelenico. Če ne dobivate dovolj folna kislina vsak dan s svojo prehrano, boste morda pomislili na: dodatek folne kisline, pridobljen iz resničnih virov hrane podobno Swanson ultra prava hrana, folna kislina.

5 Dodatki za zdravje prostate in urina za moške

Zaskrbljenost zdravja prostate je izredno pogosta pri moških, starejših od 50 let, veliko moških pa ima tudi težave z zdravjem urina.[30] Podpora teh dveh področij zdravja je pri moških najpomembnejša prednostna naloga. Obstaja več hranil in zeliščnih dodatkov, ki lahko pomagajo pri podpori zdravju prostate in sečil pri moških.

# 16 Žagan palmetto za zdravje prostate in urina

Žaga palmetto je rastlina, ki izvira iz jugovzhodne ZDA, njen plod pa se uporablja za pripravo dodatkov za žaganje palmeta.[31] To zelišče je vir maščobnih kislin in fitosterolov in je eno najpogostejših dopolnil, ki jih jemljejo moški s težavo s prostato.[32] Najpogosteje se uporabljajo za podporo zdravju prostate in spodbujanje zdravega pretoka in pogostosti sečil, pa tudi za ohranjanje hormonskega ravnovesja. Poskusite noter Swanson Premium Saw Palmetto.

# 17 Dodatki iz selena za moške

Selen je mineral v sledovih, ki je ključnega pomena za zdravje ljudi.[33] Deluje kot antioksidant, ki pomaga zaščititi celice, vaše telo pa ga potrebuje za številne procese, vključno z razmnoževanjem, presnovo ščitničnih hormonov in sintezo DNK.[33] Koncentracije selena s starostjo upadajo, nekatere raziskave pa so pokazale povezavo med večjimi vnosi selena in boljšim zdravjem prostate.[33] Selen lahko pomaga tudi pri vzdrževanju zdravja srca in ožilja, ščitnice in imunskega sistema.[33] Če iščete najboljši dodatek selena za moške, poskusite Swanson Ultra SeMSC Selen, ki vsebuje enako obliko selena, ki jo najdemo v česnu, brokoli in brstični ohrovt.

# 18 Likopen za zdravje prostate

Likopen je karotenoidni pigment in zelo učinkovit antioksidant, ki se nabira v tkivih prostate.[34] Najdemo ga v polnih živilih, vključno s paradižnikom, lubenico, roza grenivko in drugimi živili z rdečim odtenkom, vendar so paradižniki in paradižnikovi izdelki naš najpogostejši prehranski vir.[34] Študije povezujejo porabo paradižnika z zmanjšanjem tveganja za zdravstvene težave prostate in ker se likopen v paradižniku nahaja v visoki koncentraciji in zagotavlja antioksidativno zaščito, se domneva, da igra vlogo pri zdravju prostate. Poskusite noter Likopen Swanson Premium.

# 19 Ekstrakt cvetnega prahu za podporo urina in prostate

Cvet cvetni prah izvlečki so bogat vir aminokislin, mineralov in vitaminov.[35] In raziskovalci menijo, da čebela cvetni prahali cvet cvetni prah zbrano od čebel, je nedvomno dragoceno kot dodatek, vendar je izziv zaradi malo nadzora nad raznolikostjo cvetov, ki jih čebele obiskujejo cvetni prah.[36] Tu pride Graminex®, edinstven pridelovalec in ponudnik cvetja cvetni prah izvlečki, ki jih podpirajo obsežne raziskave, ki kažejo, da je lahko učinkovito orodje za izboljšanje in vzdrževanje zdravja prostate in urina.[35] Poskusite noter Swanson Ultra največja moč Izvleček cvetnega prahu Graminex.

# 20 Pygeum za zdravje prostate in sečil

Izvleček Pygeuma prihaja iz lubja afriškega drevesa z dolgo zgodovino uporabe za promocijo zdravja prostate in sečil.[36] Po mnenju strokovnjakov lahko kemikalije v gnojilu pomagajo pri pretoku urina, pogostosti urina podnevi in ponoči, pa tudi pri zdravju prostate.[36]

Bonus: Multivitamini za moške iz resničnih virov hrane

Hej, razumemo - vi ste človek, pa tudi mi! Včasih ne jemo tako dobro, kot bi morali, včasih pa življenje zaide na način, da se prehranjujemo po svojih najboljših prehranskih namenih. Dejstvo je, da večina Američanov ne dosega priporočene dnevne ravni vsakega bistvenega hranila, kot je Vitamin A, vitamin C, vitamin D, kalcija in kalija, ampak jih prav z razlogom imenujemo - naše telo jih potrebuje, da ostanejo zdrave![37]

Torej, zapolnite svoje prehranske vrzeli z moškim multivitaminom s hranili iz resničnih virov hrane. Naslednja najboljša stvar je, da dobite vso svojo prehrano iz zdrave hrane. Poskusite Swanson Ultra Real Food večkratni moški dnevno za moški multivitamin, ki zagotavlja tisto, kar potrebuje vaše telo, in nič, česar ne. Swanson Real Food Men's Multi vsebuje močno mešanico vitaminov, mineralov in zelišč iz organskih, pravih virov hrane, vključno z ekstraktom bučnega semena, žagami palmeta in algami Aquamin ™, pridobljenih iz rdečih morskih alg, kar zagotavlja kalcija, magnezij in več kot 70 drugih pomembnih mineralov v sledovih. Ta močan moški, oblikovan v mislih za zdravje moških in zdravo staranje, pomaga pri krepitvi vitalnosti moških, prinaša antioksidante za pomoč imunskemu zdravju, pomaga pri stres, zdravje prostate in mehurja ter krepi splošno zdravje in dobro počutje. Poleg tega je veganska, brez GSO in brez glutena, brez kvasa, sintetičnih sestavin, umetnih barvil ali arom.

Vitamini za moške in dodatki za zdravje moških

Moška telesa imajo edinstvene prehranske potrebe, dodatki, oblikovani posebej za moške, pa vam lahko pomagajo pri njihovem izpolnjevanju. Zgoraj smo delili svoje naloge za nekaj najboljših moških zdravstvenih dopolnil za ohranjanje optimalnega zdravja in dobrega počutja za vas ali moškega v vašem življenju - od spolnega zdravja in izboljšanja do prehrane prostate in sečil, zdravja srca in še več.

Naša filozofija je, da morate skrbeti za svoje telo, saj je to edini stalni dom, ki ga imate. To je tisto, kar jo je navdihnilo za nadaljnjo poklicno pot v prehrani in na koncu jo je pripeljalo do tega Swanson Zdravje.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Opombe in reference

 1. Moško spolno zdravje. Harvard Health Publishing. (Dostopljeno 6. 12. 2018) []
 2. Maca. WebMD. (Dostopljeno 6. 12. 2018) [] [] []
 3. Ashwagandha. WebMD. (Dostopljeno 13.6.2018) [] [] []
 4. 8 vzrokov nizkega libida pri moških. Healthline. (Dostopljeno 13.6.2018) []
 5. Yohimbe WebMD.(Dostopljeno 13.6.2018) []
 6. Fenugreek. WebMD. (Dostopljeno 13.6.2018) [] [] []
 7. Testofen, specializirani ekstrakt semen Trigonella foenum-graecum, v dvojno slepi randomizirani klinični študiji zmanjša simptome znižanja androgena, povezane s starostjo, poveča raven testosterona in izboljša spolno delovanje pri moških, ki se zdravo starajo. PubMed. (Dostopljeno 13.6.2018) []
 8. Nič dolgočasnega o Boronu. Ameriški nacionalni inštitut za zdravje. (Dostopljeno 13.6.2018) [] [] []
 9. Vpliv dodatka MSM na mišično poškodbo in skupno antioksidativno sposobnost. Časopis za športno medicino in telesno kondicijo. []
 10. Metilsulfonilmetan: Uporaba in varnost nove prehranske dopolnila (Dostopno dne 14.2.2018) [] []
 11. Učinki MSM na mišično in sklepno bolečino: pilotska študija. Časopis Mednarodnega društva za športno prehrano. (Dostopano 16.3.2018) []
 12. Glukozamin sulfat. WebMD. (Dostopljeno 13.6.2018) [] []
 13. Glukozamin: Ali naj poskusim? Medicinske novice danes. (Dostopljeno 13.6.2018) [] []
 14. Kreatin: pregled učinkovitosti in varnosti. PubMed. (Dostopljeno 13.6.2018) []
 15. Carnitine dejstva listine za zdravstvene delavce. Nacionalni inštituti za zdravje. (Dostopljeno 13.6.2018) [] []
 16. Učinki akutne dopolnitve L-karnitina na vzdržljivost športnikov. PubMed. (Dostopljeno 13.6.2018) []
 17. Dopolnilo L-karnitina pri športnikih: ali je smiselno? PubMed. (Dostopljeno 13.6.2018) []
 18. Koristi beljakovin. WebMD. (Dostopno dne 14.6.2018) [] []
 19. Učinki beljakovinskih dopolnil na mišično maso, moč ter aerobno in anaerobno moč pri zdravih odraslih: sistematičen pregled. PubMed. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 20. Upoštevanje beljakovin za optimizacijo skeletne mišične mase pri zdravih mladih in starejših odraslih. Ameriška nacionalna medicinska knjižnica. (Dostopno dne 14.6.2018) [] []
 21. Koencim Q10 (CoQ10): v globini. Nacionalni inštituti za zdravje.(Dostopljeno 5. 1. 2018) [] []
 22. Koencim Q10 (CoQ10): v globini. Nacionalni inštituti za zdravje. (Dostopno dne 5.1.2015) []
 23. Omega-3 maščobne kisline. Medicinski center Univerze v Marylandu.(Dostopano 31.1.2018) []
 24. Zdravstvene koristi Krilnega olja v primerjavi z ribjim oljem. Univerza v Washingtonu. (Dostopno od 29.1.2018) []
 25. Kurkuma, Zlata začimba: Nacionalni center za informacije o biotehnologiji. Ameriška nacionalna medicinska knjižnica.(Doseženo 16.11.2017) []
 26. Spomin in amiloid možganov ter Tau učinki biološko razpoložljive oblike kurkumina v nedenamskih odraslih: dvojno slepo, placebo nadzorovano 18-mesečno preizkušanje. American Journal of Geriatric Psychiatry.(Dostopljeno 14.2.2018) []
 27. Zdravstvene koristi bučnega olja. Healthline. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 28. Folna kislina. Časopis za moške. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 29. Folat: prehranski chamelion? (Dostopno dne 14.6.2018) []
 30. Težave s prostato. Nacionalni inštitut za staranje. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 31. Žaga Palmetto. WebMD. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 32. Vsebnost maščobnih kislin in fitosterola v komercialnih dodatkih za palmeto. Nacionalna medicinska knjižnica ZDA. (Dostopno dne 14.6.2018) []
 33. Selen. Nacionalni inštituti za zdravje. (Dostopno dne 14.6.2018) [] [] [] []
 34. Posodobitev o vplivu paradižnikovega likopena na zdravje. Ameriška nacionalna medicinska knjižnica. (Dostopno dne 14.6.2018) [] []
 35. Klinične študije. Graminex. (Dostopno dne 14.6.2018) [] []
 36. Biološke in terapevtske lastnosti čebeljega cvetnega prahu: pregled. Spletna knjižnica Wiley (Dostopno dne 14.6.2018) [] [] []
 37. Večina Američanov ne dobi dovolj hranljivih snovi, vendar porabijo previsoke ravni maščob in natrija: Študija. Medical Daily. (Dostopno dne 14.6.2018) []

Pustite odgovor

Glavni meni

Nastavitve

 • Valuta
 • Jezik
 • Država dostave
Glavni meni

Mednarodna spletna mesta